Velkommen til Kyndelmisse Køge Lysfest og Kulturnat 2022!

I år vil du opleve Køge by og Søndre Havn, som du aldrig har set det før med spektakulære lysværker og hyggelige arrangementer.


KL. 18 PÅ KØGE TORV: ÅBNINGSTALE VED KEN KRISTENSEN, FORMAND FOR KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET. 

Gå ikke glip af...

Gå ikke glip af det vildeste lasershow i inderhavnen eller Køges helt egen lysende regatta med over 30 lysende kajakker og robåde, der sammen med dykkere under vandet lyser mørket op. Gå heller ikke glip af et fascinerende ildshow på Kulturtorvet eller Kyndelmissens store lysende parade med eventyrfigurer, der vandrer gennem gaderne. Søger du en mere rolig og smuk oplevelse så husk at gå forbi Torvet i løbet af aftenen, hvor du kan gå på opdagelse i den lysende papirby.

Besøg alle aktivitetszoner

Kyndelmissen er inddelt i tre aktivitetszoner med forskellige kreative vinkler på lys. Rød zone finder du i Nørregade mellem Køge Torv og KØS, hvor medvirkende er inspireret af lyset og landet. Gul zone finder du i Strædet mellem Stationspladsen og Kulturtorvet, hvor aktiviteterne leger med lyset og luften. Blå zone finder du på Søndre Havn mellem Havnepladsen og Tapperiet, hvor der skabes samspil mellem lys og vand.

God fornøjelse!

----------

Hvad er Kyndelmisse Køge Lysfest og Kulturnat? 

Kyndelmissen afholdes en gang om året - altid den første fredag i februar. Kyndelmisse Køge Lysfest og Kulturnat er den eneste aften på året, hvor kulturaktører holder aftenåbent og inviterer indenfor til unikke koncerter, udstillinger, workshops, teaterforestillinger, foredrag og meget mere. Herudover kan vi i år præsentere flere imponerende lysværker forskellige steder i byen. Du kan finde dem alle ved at gå på opdagelse i de tre forskellige aktivitetszoner.

Hvornår afholdes Kyndelmisse Køge Lysfest og Kulturnat? 

Fredag d. 4. februar 2022 kl. 16.30-21.30. Bemærk - enkelte aktiviteter starter og slutter på andre tidspunkter. Se mere under de enkelte arrangementer.

Tak for samarbejdet 

Tak til alle vores aktører for at gøre Kyndelmisse 2022 mulig: 

AktivVirken, Brand og Redning Køge, EUX elever fra Campus Køge og Næstved, DaCapo, Ejbykoret, Ejendomme Teknik Køge (ETK), Fafla Mikroværksted, Foreningen Magila, Galleri Nørregade, Helle Bull Sarning, Herfølge Husflid, Herfølgekoret, IF Frem Bjæverskov Kajak, Køge Billedskole, Køge Dykkerklub, Køge Havn, Køge Kano og Kajak Klub, Køge Kirke, Køge Marineforening, Køge Maritime Modelbyggerlaug, Køge Museum og Byarkiv, Køge Musikaftenskole, Køge Musikskole, Køge Roklub, Køge Rådhus, KøgeBibliotekerne, Køgenu.dk, Køge Ungdomsskole, KØS Museum for kunst i det offentlige rum, Lanterne Moderne, Laser Power, Marinehjemmeværns Flotille 368 Køge, Nikolai Skaaning, Pakhuset Braunstein, Radio Køge, Styltepatruljen, Susanne Ahrenkiel, Sædderspejderne, Tapperiet, Teaterbygningen, VisitKøge, Vægterne Erik og Erik, m.fl.

Spørgsmål vedr. Kyndelmissen 

Skriv en mail til Kultur og Idræt, Køge Kommune på eller ring på 56 67 67 67.

-------------

Pressemeddelelse d. 10.01.2022

Kyndelmisse: Lad os fejre lyset

Med Kyndelmisse vender lyset tilbage fra vintermørket, og dagene bliver igen længere end natten. I Køge betyder det en kæmpe lysfest den 4. februar 2022.

Der bliver skruet godt op for lyset i centrum af Køge fredag den 4. februar. Her står den nemlig på fejring af Kyndelmisse med mangfoldige oplevelser af lys og kultur i det offentlige rum. 

Lysfesten foregår primært udendørs i området fra Nørregade over Køge Torv/området ved Strædet og i Søndre Havn. Men også Køge Kommunes kultur- og idrætsliv byder ind med aktiviteter efter et hårdt år, som har været præget af Coronanedlukning.

-At fejre Kyndelmisse er blevet til en fast tradition i Køge, som desværre blev voldsomt udfordret sidste år på grund af Corona. I år vil vi gerne vende stærkt tilbage, så derfor samler vi alle gode erfaringer med Kyndelmisse og kulturnat til en lysfest, som bliver en stor begivenhed, hvor både kulturinstitutioner og idrætsforeninger bidrager, fortæller Ken Kristensen, der er formand i Kultur- og Idrætsudvalget.

Lysende workshop og regatta på åen

Ordet Kyndelmisse er faktisk en fordansket version af det latinske lysmesse (kyndel = candelarum/lys), så det er oplagt, at lyset får særlig opmærksomhed i de mange oplevelser. Traditionelt markerer Kyndelmisse også den dag, hvor halvdelen af vinteren er gået, de lyse timer igen er flere end de mørke i døgnet, og i Køge Kommune er det siden midten af 1990’erne blevet en tradition, at der sker noget i bymidten den første fredag i februar.  

-Det bliver til et gensyn med Helle Bull Sarning, som sidste år lyste op med Lanternehuse på Stationstrappen. I år laver hun en workshop på Campus Køge sammen med EUX-elever fra Næstved og Køge, der bliver til en lysende by på Køge Torv. Men der kommer også til at ske helt nye ting, fx en lysende regatta med kanoer, kajakker og robåde, når de lokale foreninger samarbejder om en anderledes sejlads fra roklubben og op gennem åen, siger en forventningsfuld Ken Kristensen, der ser frem til, at Kyndelmissen bliver en begivenhed for hele lokalområdet. 

For at I ikke bliver helt væk i de mange oplevelser vil Kyndelmissen være inddelt i 3 zoner med hver sin farve og en vinkel, de forskellige medvirkende har lagt på lys. Området ved Køge Torv og Nørregade inspireres af lyset og landet, mens der på Kulturtorvet, Strædet og Stationspladsen leges med lyset og luften, og endelig bliver samspillet mellem lys og vand centralt i Søndre Havn. 

Programmet er på gaden

Programmet er på gaden fra fredag den 14. januar og kan afhentes på udvalgte kulturinstitutioner og hos Visit Køge. I kan læse mere om Kyndelmisse på kyndelmissekoege.dk

Aktiviteterne begynder kl. 16.30, og de sidste lys i byen slukkes kl. 21.30.
Det er gratis at deltage i de udendørs arrangementer, men kulturaktørerne kan godt tage en entre for deltagelse i deres egne arrangementer i forbindelse med Kyndelmisse.

Køge Kommune følger alle myndighedernes anbefalinger i forhold til Covid19, men vi tager naturligvis forbehold for ændringer i myndighedernes restriktioner.  

Pressekontakt:
Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Ken Kristensen, telefon 42 64 22 50

Opdateret af Køge Kommune 02.02.22