Foredrag og fortællinger

Portræt af Henrik Nordbrandt

Lysbilleder fra en svunden tid

Sæt dig godt til rette og nyd synet af en svunden tid, når Køge Arkiverne viser lysbilleder fra Køges historie gennem tiden.

Anbefalet alder: børn i følge med voksne

Sted: Køge Museum, Nørregade 4

Tidspunkt: Kl. 16 - 22

Arrangør: Køge Museum og Køge Arkiverne

Lysende fortællinger

Hør om, hvordan lyset kom til verden ifølge den nordiske mytologi og biblen. Her vil du kunne se billeder og få fortællingen om, hvordan Odin, Vilje og Ve skabte verden og satte solen på.

Der vil ikke være adgang til Køge Museums aktuelle særudstilling "Vølver, Guld og Guder" på aftenen.

Anbefalet alder: Alle

Sted: Køge Museum, Nørregade 4

Tidspunkt: Kl. 17.00, 18.00, 19.00, 20.00, 21.00

Tilmelding: ikke nødvendig

Arrangør: Køge Museum

AFLYST - Henrik Nordbrandt: ”Så en morgen” - AFLYST

Vi får besøg af Danmarks nok bedste bud på en nobelpristager i litteratur. Nordbrandt er måske mest kendt for sit digt om uendelige november og har pga. sin ulyst til mørket boet i Middelhavslandenes sol i store dele af sit liv. I hans seneste digtsamling ”Så en morgen” konfronteres vi med livets forgængelighed og naturens hånlige hævn over det, der står tilbage, når vi nærmer os døden. Det er dystert, men det er også digte, der ser på livet med en sarkastisk humor og beskriver det med et overdådigt sprogligt overskud. 

Henrik Nordbrandt har siden sin debut i 1966 mere end 40 titler på samvittigheden. Han har gennem årtierne holdt et tårnhøjt niveau og modtog allerede i 1990 det svenske akademis nordiske pris (med kælenavnet mini-nobel) og siden hen De Gyldne Laurbær i 1996 og Nordisk Råds Litteraturpris i 2000.

Anbefalet alder: Voksne

Sted: Køge Bibliotek, Kirkestræde 18

Tidspunkt: Kl. 19 - AFLYST

Tilmelding: ikke nødvendig

Arrangør: Køge Bibliotek

Opdateret af Køge Kommune 04.02.22